Voorgaande exposities:

Bijzondere portretten van prachtige vrouwen in de Toren-Huis-Kamer

 

2016 mei tot begin juni

 

De toren van de Grote Kerk te Monnickendam wordt benoemd tot Toren-Huis-Kamer van 1 april tot en met september 2016.
In deze bijzondere ruimte worden de activiteiten van het Huis aan het Water op verrassende manieren in beeld gebracht.
De Toren-Huis-Kamer is een beeldend initiatief van stichting Huis aan het Water, een huis voor mensen die te maken hebben met kanker. 

Te zien zijn tot begin juni 2016: Portretten van vrouwen van de 'beauty and balance day 2015' van fotografe Rieta Mulder,
afgedrukt door fotovaklaboratorium 'De Verbeelding', met medewerking van Martine Lissenberg, bodypaintster (gesponsord door Rieta en de Verbeelding).
 


Daarna is er verder te zien: 

Fotografie met o.a. een borstenboom (3-dimensionaal object waarin foto's verwerkt van 'gezonde' en 'beschadigde' borsten), Hans Lemmens.

Stichting BreiBoezems, gebreide protheses voor borsten (ma. 9 mei zelf aanwezig).

'Zwemmen in het diepe', ijzerdraadfiguren á la Calder, deelnemers Inloopatelier.

Bloemen en amuletten van textiel, Amber van Vugt.

Sieraden van zilver en koper, Fili Plaza.

 

Met vriendelijke groet, Ellen Brouwer, Ria Wijberg, Gerda van Gijlswijk, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

"Wanneer we ziek zijn, een behandeling krijgen (om de ziekte te bestrijden), maar ook na de behandeling, is dit zichtbaar, en soms ook voelbaar, aan ons lichaam. Het lichaam verandert, past zich aan de omstandigheden aan, soms voor even, soms blijvend. Met dit gegeven ga je een hernieuwde band aan met je lichaam, waarbij de strijd van acceptatie en het opnieuw leren vertrouwen van je lichaam, je voorbij de onzekerheid van het ziekteproces moet helpen. Vanuit dit perspectief is er in deze tentoonstelling aandacht voor ons lichaam: Kwetsbaar, strijdbaar, trots."